odhalení skrytého vede k poznání, které zlepšuje vztahy

Škola a poradna fyziognomie

Individuální a skupinové kurzy dle dohody - pořádáme v různých městech v České i Slovenské republice.

SKYPE - celosvětově :)

NICK SKYPE PRO STUDIUM: "fyziognomie.frenologie"
+420 602 950 246
fyziognomie@seznam.cz

Podle nosa poznáš kosa

09.10.2012 09:50

Nos je symbolem smyslu pro obchod

Nos je velmi vedle očí a úst dalším z výrazných částí, které určují rysy obličeje. Jeho tvar a velikost prozrazuje mnohé z povahy člověka. Čínská fyziognomie přisuzuje nosu ukazatel bohatství. Proto se tak často hovoří o obchodnickém nose.

Kromě tvaru si u nosu všímáme i barvy. Světle růžová barva nosu je symbolem harmonie a vnitřní pohody. Je-li barva již načervenalá, majitel takového nosu je prchlivý  a užívá málo radosti.

Tvar chřípí je také důležitým faktorem – úzká chřípí značí závistivce a lakomce, zatímco velké chřípí prozrazuje obchodnický talent a obratnost ve finančních záležitostech.

Tvar a velikost nosu můžeme pozorovat ze předu i z profilu. Při pohledu ze předu si pak všímejme délky a šířky nosu. Rovný a úzký nos je znakem přímého a upřímného myšlení, smyslu pro krásu. Pokud je nos zdvižen nahoru, pak tací lidé jsou zádumčivý a také poněkud zlomyslní. Často jsou také poněkud sebestřední. Lidem s ohnutým nosíkem většinou chybí duševní a fyzická vyzrálost. Jejich nos signalizuje náladovost a temperament. Senzitivita a velkorysost jim je vlastní.

 

Římský nos je ideálem krásy

 

S ideálem krásy byl vždy spojován tzv. římský nos. Tvar je poněkud protáhlý, s výraznou protáhlou špičkou. Takový nos je odznakem hrdinské povahy. Často jsou jejich majitelé střízlivými počtáři a obratnými obchodníky. Také vynikají v armádě a není jim cizí ani chladnost hráče pokeru. Sexuální dobrodružství provází jejich život, neváhají plnit i ta nejtajnější přání. Trochu problematické je pokud je takový nos zahnutý dolů, pak je takový jedinec poněkud nespolehlivý.

Naopak masitý, silný nos signalizuje velkorysé, ale rozvážné jedince. Ve svém životě se hodně nadřou, sotva jim cokoliv spadne do klina. Muži s takto utvářeným nosem nevynikají průrazností, která se projevuje i v oblasti vztahů.

Hrbolatý nos prozrazují tuláckou povahu a touhu po dobrodružném a lehkomyslném životě. Jako zaměstnanci trpí prchlivostí a ukvapeným jednáním. Navazování partnerských vztahů je pro ně způsobem jak uspokojit svůj velmi silný sexuální pud.

Křivý nos je velmi málo častým jevem, ale pokud se vyskytuje je znakem velmi negativním. Lidé s takovýmto nosem jsou velmi labilní, nevyrovnaní a náladoví. Často jejich rodina věnovala takovýmto lidem velmi málo pozornosti. Ačkoliv jsou tito lidé schopni využívat v zaměstnání ostnatí ve svůj prospěch, jsou na druhé straně velmi důvěřiví.

Lidé s ploským nosem, kdy nos minimálně vystupuje z profilu, jsou nadáni manuální zručností. Dokáží být i zábavní, ale jsou také velmi pesimičtí.

Krátký nos prozrazuje člověka s malou sebedůvěrou, který si vždy nechá několik cest k řešení.

Linie nosu z profilu určuje i celkovou linii profilu. Rozlišujeme tři základní profily a to konvexní (vypouklý), konkávní (vydutý) a rovný profil. Z tvaru profilu můžeme usuzovat na základní charakteristiky člověka. Konvexní profil je znakem průbojného a rychlého jedince, konkávní profil poukazuje na poněkud zádumčivého a trochu úskočného člověka. Rovný profil je symbolem přímého a vyrovnaného temperamentu.    Vedle těchto základních profilů existují samozřejmě i smíšené profily.

Studium fyziognomie vyžaduje vyzbrojit se dobrým pozorovacím talentem. Literatury ke studiu je zdánlivě dost, ale problém je v rozdílném přístupu k jednotlivým znakům. Proto lze doporučit přistupovat k charakteristikám obezřetně a trpělivě posuzovat znaky v souvislostech. Přejeme vám hodně úspěchů.