odhalení skrytého vede k poznání, které zlepšuje vztahy

Škola a poradna fyziognomie

Individuální a skupinové kurzy dle dohody - pořádáme v různých městech v České i Slovenské republice.

SKYPE - celosvětově :)

NICK SKYPE PRO STUDIUM: "fyziognomie.frenologie"
+420 602 950 246
fyziognomie@seznam.cz

Ruka – základy čtení z rukou

14.01.2017 20:00

Nejstarší záznamy o chiromantii či chirologii jsou z období 3 000 let před naším letopočtem a pocházejí z Číny. Ze znaků v dlaních dokázali někteří lidé vyčíst charakter člověka. Jeho osud i zdravotní stav.

 

Na počátku devatenáctého století došli vědci ke shodnému názoru, podle kterého je ruka napojena na nervový systém a tudíž pod přímým vlivem myšlenek a konání člověka. Až do konce devatenáctého století byla chirologie uznávanou naukou, která se přednášela na univerzitách a využívala v praxi

 

V posledních letech celosvětové vědecké výzkumy dávají naději na opětné proniknutí chirologie do psychologické a medicínské praxe.

 

Celá oblast chiromantie zkoumá  tvar celé ruky,  jednotlivé články prstů, papilární rýhy

( známé především díky daktyloskopii – vědecká metoda identifikace dle otisků prstů ) a v nespolední řadě i čáry na ruce. V našem seriále se zaměříme na praktické a poměrně snadnou použitelné znaky, které může snadno pozorovat i laik. Budeme se věnovat tvarům ruky, jednotlivým prstům z hlediska jejich tvaru a délky.

 

Podle jednotlivých živlů rozlišujeme čtyři typy rukou.

 

Zemní ruka

 

Je charakterizována krátkou, silnou dlaní doplněnou silnými prsty. Ruka je celkově krátká, spíše čtvercová, Prsty jsou krátké, zakončené hranatě. Majitel takové ruky je velmi senzitivní k e změnám počasí. Je poměrně nestálé povahy, kdy hledá jednoduchá řešení a nekonfliktní situace. Vyznačuje se houževnatostí, pracovitostí, a praktičností. Sebevědomí mu většinou nechybí. Na druhé straně dokáže být i umíněný, tvrdohlavý a impulsivní. Nevyniká v citové oblasti a ni neoplývá velkou fantazií. V manželství tvoří pevný svazek, kdy touží po dětech a rodinném zázemí. Předností je pevné zdraví, vyplývající z dobré konstituce.

Vzdušná ruka

 

Vzdušnou ruku určuje krátká dlaň s výrazně dlouhými prsty. Dlaň je zpravidla čtvercová. Prsty jsou zakončeny zpravidla hranatě, ale mohou být zakulacené až protažené. Vzdušný živel podtrhuje pevné přesvědčení o síle rozumu. Tací jedinci rádi přehánějí a staví doslova do písmene vzdušné zámky. Často hovoří v obsáhlých souvětích a rádi přehánějí. Dokáží se sami vyburcovat k velkým proslovům, rádi hovoří proto je pro ně ideální komunikativní povolání.

 

Ohnivá ruka

 

Jak již název napovídá, majitel takové ruky je velmi energický a rozhodný. Rád se řídí svými instinkty, které jsou vědomě rád prožívá a rád je uskutečňuje v praxi. Ruka je pravoúhlá, protáhlá s krátkými prsty.  Prsty jsou zpravidla silné a zakončené hranatě, zřídka i zakulacené.  Vytrvalost není doménou tohoto jedince. Naopak se projevuje velmi kreativně, až soupeřivě. Proto se často takováto ruka objevuje u novinářů, politiků a jiných veřejně působících činitelů.

 

Vodní ruka

 

Je tvořena dlouhými prsty, které jsou štíhlé až tenké, zakončené kulatě. Dlaň je podlouhlá, někdy oválná nebo i hranatá. Celkově štíhlá. Celá ruka působí velmi ušlechtile a líbezně. Nositelé této ruky jsou milovníci života, libují si ve velkorysosti a požitkářství. Dokáží také zajistit, aby se kola osudu točila dle jejich přání. Zdánlivě automaticky dostávají to co si přejí. Možná je to spíše tím, že jsou trpěliví a vyrovnaní. Nebo se dokáží dostatečně ukáznit ve svých projevech a tím si zajití klid pro svoje plány.

 

U jednotlivých rukou jsme se již zmínili o tvarech prstů. Možná jste si sami všimli, že každý člověk má různé tvary prstů. Dlouhé prsty prozrazují inteligenci, naopak krátké prsty jsou znakem impulsivity a více instinktivního jednání. Hranaté prsty prozrazují hloubavého a opatrného člověka, špičaté zase pedanta a umělce. Někdy i puntičkáře. Tlusté a krátké prsty hovoří o sobeckému a závistivém jedinci.

 

Chiromantie je velmi obsáhlou naukou, která zasahuje do mnoha oborů lidského zkoumání. Podle rysů, čar na ruce lze předvídat nejen události budoucí, ale popisovat i děje dávno proběhlé. Ruka je také vitrínou zdravotního stavu, zvláště pak metabolických poruch. O čarách ruky budeme hovořit v některém z pokračování našeho seriálu. Přejeme vám, abyste vždy drželi tu správnou ruku.

 

-Škola fyziognomie a frenologie-

 

 

 

Chiromantie - čtení z ruky, je velmi blízkou discilplínou fyziognomie a frenologie. V následujícím článku vás seznámime se základy této prastaré nauky.